LOOPBAAN EN CARRIÈRE: HET DISCOMFORT VAN DE COMFORTZONE

Leestijd: 1 minuut

 

“Het discomfort van de comfortzone.” Een uitspraak tijdens één van mijn gesprekken de afgelopen week. Ik vond deze zo mooi. Over hoe je eindelijk weer heerlijk comfortabel zit in je rol en tegelijk alweer begint te verlangen naar de volgende stap in je carrière. Eindelijk gedaan met die twijfel, onzekerheid, “kan ik het wel?”, het jezelf in vraag stellen, de enorme druk om te presteren en het constante bewijzen wat je waard bent, en dan wil je eigenlijk het liefste al meteen weer verder. Helemaal overnieuw.

Houdt het dan nooit op?

Ik ben fan van Mark Manson. Hoe zelfs het vermijden van struggle een struggle op zich is. Hoe het een uitdaging is om geen uitdaging te hebben. Of een lijden om niet te lijden. Kortom, life’s a bitch, get over it. Worstelen doe je toch. In of uit je comfort zone. Als je iets wilt in het leven, dan moet je daar iets voor over hebben. Zelfs als datgene wat je wilt, niets meer is dan het vinden van rust, of het comfortabel in je comfortzone zitten.

De gouden kooi?

De realiteit is, wij mensen houden helemaal niet van gouden kooien. Ook niet als het deurtje wagenwijd voor je open staat. Waarom sommigen onder ons dan toch soms veel te lang blijven zitten? En anderen de binnenkant van de kooi nooit zien? Dat hangt af van de keuze die je maakt. Van datgene waarvoor jij bereid bent de compromis te sluiten. Voor het blijven. Of voor het gaan.

Voor de uitdaging van een nieuwe rol. Of het comfort van wat je nu hebt. En alle andere zaken in het leven waar je over na moet denken.

Er is maar één conclusie: choose your struggles. And choose them wisely!

Over de auteur

Sofie Varrewaere is als certified executive en personal coach verbonden aan het Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching team en eigenaar van het internationaal executive coaching bureau BigFish4.me. Als gedragsexperte heeft zij jarenlange ervaring in het werken met de toplaag van verschillende multinationals. Haar passie omvat onder meer het spelen op haar kwartvleugelpiano en het kliederen met acrylverf op grote linnen canvassen. Als zij geen spreekwoordelijke Big Fish aan het vangen is, dan vind je haar waarschijnlijk terug in haar dagelijkse bokstraining of in het zwembad. Zij is het gelukkigst als ze kan doen waar ze goed in is, en dat is anderen en haarzelf uitdagen om het beste uit zichzelf te halen

Meepraten? Join the conversation op LinkedIn