GENOEG GEZEURD OVER MEER VROUWEN AAN DE TOP

Leestijd: 2 minuten

 

En nu ben ik er echt klaar mee! Ik ontmoette de afgelopen tijd weer zoveel vrouwen die zich nodeloos kleiner maken dan ze zijn. “Strategische ervaring? Neen, niet echt”. “Een expert in mijn vakgebied? Nou, hou op”. “Ik die rol van voorzitter? Hmm weet niet of ik dat wel kan waarmaken”. “Zie ik er goed uit? Wel, heb serieus getwijfeld of het wel kon”. Vrouwen. We maken onszelf elke dag weer kleiner dan we zijn. En waarom eigenlijk?

Mannen? Die springen gewoon. Die zeggen “ja, uiteraard doe ik dat” en kijken daarna pas hoe ze het gaan doen. Mannen gaan aan de haal met mooie rollen waarvoor tig vrouwen met meer competenties zich zomaar voorbij laten lopen. Mannen steunen mannen, en gelukkig heel vaak ook vrouwen. En toch werk ik als executive coach in hoofdzaak met mannen.

Reden? Geen idee. Mannen die grijpen hoog. Die zeggen, ik heb ambitie, ik wil naar de top, ik wil het maximale uit mezelf halen. “Een executive coach? Perfect. Die pusht mij en geeft mij een schop onder mijn kont waar nodig, die leert mij hoe ik mij optimaal moet bewegen in het politieke speelveld aan de top. Dus die wil ik. Die samenwerking kan mijn carrière versnellen”. Vrouwen? Die denken, “aaah een executive coach, dat is me toch te hoog gegrepen. Ik ben nu eenmaal nog geen directeur”.

Wat een zonde van al die mooie strategische competenties, die expertise, die leiderscapaciteiten, die positieve uitstraling. Dus. Ik ben er klaar mee. Ik heb besloten om mij meer in te zetten voor mijn mede vrouw met ambitie.

Ben jij er ook klaar mee om jezelf altijd kleiner te maken dan je bent? Reageer nu. Ik zet een maandelijkse online intervisiegroep op waarbij we voor eens en altijd komaf maken met onze overdreven bescheidenheid. Datum, elke vierde woensdag van de maand, 9 tot 11u CET. Online dus. De aftrap op woensdag 23 mei is overigens helemaal gratis! Doe je mee?

Mannen en vrouwen, aarzel niet en stuur dit door naar elke ambitieuze vrouw die je kent. Of naar elke vrouw met competenties die best wat ambitieuzer in het leven zou mogen staan. We werken in het Nederlands, en qua locatie zijn we door het online karakter niet gebonden.

Meer vrouwen aan de top. Daar gaan we samen voor zorgen. Verander de wereld, begin bij jezelf!

Join the conversation op LinkedIn of contacteer mij rechtstreeks om je in te schrijven voor de sessie op 23 mei.

Over de auteur

Sofie Varrewaere is als certified executive en personal coach verbonden aan het Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching team en eigenaar van het internationaal executive coaching bureau BigFish4.me. Als gedragsexperte heeft zij jarenlange ervaring in het werken met de toplaag van verschillende multinationals. Haar passie omvat onder meer het spelen op haar kwartvleugelpiano en het kliederen met acrylverf op grote linnen canvassen. Als zij geen spreekwoordelijke Big Fish aan het vangen is, dan vind je haar waarschijnlijk terug in haar dagelijkse bokstraining of in het zwembad. Zij is het gelukkigst als ze kan doen waar ze goed in is, en dat is anderen en haarzelf uitdagen om het beste uit zichzelf te halen